Mijn naam is Saskia Hoeseni, ik had een reguliere baan voor 38 uur, een jong gezin en was constant op zoek naar mijn balans. Balans betekent voor mij dat ik in verbinding ben met mezelf en dat alles moeiteloos gaat vanuit een flow. Dat was lang niet zo; als er maar iets emotioneel belastend was dan raakte ik al uit mijn evenwicht. Als mijn werkdag er op zat ging ik naar huis en begon mijn volgende werkdag thuis. Ik was voortdurend aan het zorgen en nam weinig tijd voor mezelf.

Ik ging maar door en door totdat mijn lichaam de grens trok, niet meer kon en burn-out achtige klachten begon te vertonen. Vermoeidheid die niet over ging door te rusten, moeite met concentreren en lezen, een kort lontje. Ik raakte snel overprikkeld, had een gevoel dat mijn hoofd vol zat en er niks meer bij kon en kreeg pijn in mijn nek, schouders en rug. Ik deed al wel aan yoga en meditatie maar het schoot er vaak bij in. Het kon zo niet langer door gaan… Het was tijd voor verandering!

Ik ben mijn hart gaan volgen en heb diverse trainingen gedaan om mijn balans terug te vinden. Zo heb ik onder andere twee yogatrainingen gevolgd, ben ik ‘s ochtends en ‘s avonds yoga en meditatie gaan doen en ik heb mezelf en mijn verticale verbinding op de eerste plaats gezet. Ik ben van mezelf gaan houden en ben mezelf gaan accepteren zoals ik ben. Ik heb naar de relatie met mezelf en anderen gekeken en daar keuzes in gemaakt. Tijdens de training Mindfulness & compassiecoach heb ik geleerd om beter met mijn gevoel om te gaan, in het nu te blijven en heb ik concreter gemaakt wat ik wil in het dagelijkse leven.

Eerst goed voor mezelf zorgen zodat ik daarna ook voor een ander kan zorgen werd mijn nieuwe motto. Ik vond dat ook een mooi uitgangspunt om vanuit te gaan werken. Eerst goed voor mezelf zorgen, zodat ik er dan, vanuit evenwicht ook echt voor een ander kan zijn.

Ik ben diverse energetische massages en behandelingen gaan leren om andere mensen ook weer in verbinding te laten komen met zichzelf. Om hun leven vanuit hun hart te gaan leven zodat het makkelijker wordt om keuzes te maken en het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt. Door wijsheid, kennis, kunde en ervaringen met elkaar te delen lever je een bijdrage aan bewustzijn, groei en ontwikkeling van elkaar en kan je allebei weer verder op je eigen pad.

Sinds het afronden van de opleiding Medische Basiskennis ben ik een voorstander geworden van complementaire samenwerking tussen de medische wereld en alternatieve geneeswijzen, omdat je dan the best of both worlds hebt. Je kijkt niet alleen naar het fysieke gedeelte, maar ook naar de energie en het psychologische gedeelte, zodat je de mens als geheel kunt zien en behandelen.

Ik vind het belangrijk dat mensen door een gezonde leefstijl preventief aan hun gezondheid werken en zo bijvoorbeeld hart en vaatziekten, diabetes en overgewicht proberen te voorkomen. Eventuele erfelijke ziekten komen bij een dergelijke gezonde leefstijl ook minder snel aan de oppervlakte. Om mijn eigen leefstijl verder te verbeteren heb ik een detox gedaan met drie licht verteerbare maaltijden op een dag in combinatie met kruidenthee om mezelf van binnen te reinigen en te ontdoen van gifstoffen. Inmiddels is ons hele gezin om; we willen alle drie niet meer anders eten, omdat we ons licht voelen en minder snel trek krijgen. Doordat ik de detox in mijn leven heb geïntegreerd ben ik meer gaan voelen wat bepaalde voeding met me doet en laat ik automatisch bewerkt voedsel staan. Een volgende stap is dat we helemaal overgaan op biologische producten.

Ik was lang op zoek naar mijn balans en dit was het laatste puzzelstukje dat ik gevonden heb. Door mijn leefstijl te veranderen raakten mijn groei en ontwikkeling in een sneltreinvaart. Ik rolde van het een in het ander en genoot van de nieuwe kennis die ik opdeed. Je leefstijl veranderen doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je gezin en de volgende generaties. We leren allemaal om te eten en te koken maar is dat ook de manier van eten, koken en leven die onze gezondheid en ons welzijn ondersteunt? Doordat je gezonder gaat leven en eten gaat je gezin automatisch ook gezonder eten en leven en als de volgende generatie het overneemt krijg je een hele nieuwe, gezonde, fitte, vitale generatie.

Mensen willen wel vaak een gezondere leefstijl maar ze weten vaak niet wat ze aan hun leefstijl kunnen veranderen en hoe je jezelf in balans kunt brengen door yoga, meditatie, gezonde voeding, detox en het integreren van de detox. Door een gezondere leefstijl help je niet alleen jezelf, maar inspireer je ook je omgeving, je gezin, familie, vrienden, anyone en zelfs komende generaties. Gezonde mensen creëren een gezonde wereld. Daaraan draag ik bij in mijn praktijk ‘Touch of Oneness’, want ik ben van mijn veranderde leefstijl mijn werk gaan maken.

Ik voel me in balans, in verbinding met m’n hart, ik ben liefdevoller, voel me lichter, opgewekter en heb voldoende energie en zin om te doen wat ik op een dag wil doen. Ik zie, hoor, voel, ervaar en leef het leven ten volste en dat gun ik jou ook.